pátek 17. října 2014

Jak vybrat vhodný prací prostředek?

Jak vybrat vhodný prací prostředek?

V dnešní době je běžná záležitost vlastnit moderní pračku s několika ekonomickými programy praní. A hodně lidí si na tomto zakládá. Jak ale dávkujete prací prostředek? Umíte dávkovat prací gel nebo aviváž? Pokud nevíte, možná to neděláte správně. A ekonomický prací program se stává neekonomickým J.
Můžeme se vybrat z několika variant pracích prostředků – prací gely, prací prášky, prací kapsle. Jaký typ pracího prostředku je nejvhodnější? A jak správně prací prostředek dávkovat? Sypký prací prášek je tradiční na trhu. Postupem času ho však nahrazují tekuté prací gely, které mají jasnější dávkování a lepší rozpustnost ve vodě. U sypkých prášků se může stát, že zanechají na oděvu skvrny nerozpuštěného prášku.

Jak správně tekuté prací gely dávkovat?

Je to jednoduché, na každé etiketě pracího gelu by měl být uveden piktogram s počtem pracích dávek.
I přesto se však musíte podívat i na zadní etiketu, jaké je uvedeno dávkování pracího gelu. Sledujte hmotnost prací dávky, obvykle bývá 2,5 kg nebo 4,5 kg suchého prádla.

Na prací schopnosti tekutého gelu má vliv i jeho hustota. Proto si vždy zkuste zkontrolovat, zda gel neobsahuje nějaké hrudky, sraženiny, usazeniny. Měl by být středně hustý bez hrudek. Jako například tento Deox.

Pro komfortní dávkování je také dobré, když má balení speciální dávkovač, kterým se tekutý gel lépe dávkuje. Deox ho například má ideální, gel se nevylije a steče přímo do uzávěru.

Sledujte také další symboly na pracích gelech. Například na pracích gelech určených speciálně na vlnu by měl být uveden symbol Woolmark. Pokud prací prostředek obsahuje tento symbol, splňuje standardy pro ošetření vlny. Prací gel Deox Lana standardy splňuje.


Vybírejte vždy prací gel pečlivě, jen tak docílíte opravdu kvality a dopřejete péči svému oblečení. 
Praví gely DEOX zakoupíte na eshopu italské drogerie www.drogerie.cz nebo přímo v sekci Deox http://www.drogerie.cz/scripts/hledej.php?rz=1&retezec=deox


Žádné komentáře:

Okomentovat